Waarom ik een GoFundMe campagne gestart ben voor Store Du Nord

Geld inzamelen, als ondernemer, is nogal nieuw voor mij. Ik voelde mij er ook wat onwennig over maar na wat voorbeelden van andere ondernemers die ik ken en de gedachte die er achter zit, heb ik toch besloten om een GoFundMe campagne op te zetten. Graag wil ik je uitleggen waarom ik deze keuze heb gemaakt en waarom jouw support mij, en de zelfstandige makers, kan helpen om overeind te blijven in deze uitdagende tijden.

Iedereen weet dat het momenteel voor veel ondernemers zwaar klote is. De economie krijgt hele harde klappen, angst regeert bij veel consumenten en ondertussen blijven de rekeningen maar binnenkomen terwijl de omzet verre van gezond is.

Uiteraard is Store Du Nord geen uitzondering hierin. Ik heb mijn omzet zien terugvallen naar ongeveer 30% van wat ik pre-Covid19 draaide, en dat is een hard gelach. Echter weiger ik bij de pakken neer te zitten en ga ik ook dit obstakel overwinnen, linksom of rechtsom.

Een fundraiser als verbinding

 

De afgelopen weken heb ik heel erg hard moeten nadenken over hoe ik mijn winkel in rustig vaarwater zou kunnen krijgen, hoe ik de liquiditeit gezond zou kunnen houden én hoe ik op de middellange termijn garanties kan afgeven richting leveranciers.

Dit was bijzonder pittig om helder te krijgen, vooral omdat er nul zekerheden zijn qua inkomsten maar wel heel veel duidelijkheid over wat je moet gaan betalen.

Dankzij de waanzinnige support van alle klanten de afgelopen periode heb ik veel rekeningen kunnen voldoen, en gaf het mij ook de rust om volgende stappen te plannen en te zetten.

Store Du Nord draait voor een groot deel op de hele speciale collecties van zelfstandige makers, merken als Companion Denim, Motiv en Tellason die de winkel enorm verrijken met hun extreem goed gemaakte producten. Dit zijn merken die nagenoeg geen marketing doen zoals veel grote namen, maar die juist op basis van kwaliteit en visie opvallen.

Omdat ik mij steeds meer richt op deze unieke samenwerkingen, is het voor mij heel belangrijk dat ik met deze makers kan blijven samenwerken. Ook zij zijn afhankelijk van frequente orders door winkels als de mijne, vaak ook omdat zij zonder grote investeerders werken en stapsgewijs op duurzame wijze groeien.

Ik voel mij geroepen om dit soort verbindingen, die ik graag een cross-border coöperatieve economie noem, in stand te houden omdat zonder hen, Store Du Nord ook niet het concept kan zijn wat ik wil overbrengen.

Leer kwaliteit ontdekken

 

Vaak krijg ik de vraag waarom de merken bij Store Du Nord zoveel beter, of anders, zijn dan de bekende namen die bij gereputeerde retailers liggen. Nu spreek ik liever niet uit dat wat ik verkoop per definitie beter is dan bepaalde andere merken in hetzelfde segment, maar wat ik wel over mijn merken kan zeggen is het volgende:

Van álle bijzondere merken van zelfstandige makers die ik voer, ken ik de makers persoonlijk. Ik leer ze kennen op kleine beurzen, ik bezoek hun ateliers en ik luister naar hun visie en gedachtegoed. Ik ken de machines waar zij op werken, ik ken de meeste stoffen waar zij mee werken en ik zie hoe zij het product maken. 

Juist deze aspecten vind ik belangrijk. Ik geef niet om de merknaam of waar het gemaakt wordt, het gaat mij erom hoe het gemaakt wordt en waarom. Ik kies er voor om een diepere connectie te krijgen met deze mensen en een vriendschap op te bouwen, zodat we beter kunnen samenwerken in vertrouwen. We dragen een zelfde gedachte uit, namelijk dat kwaliteit altijd boven kwantiteit en marketing moet staan. Wij willen consumenten laten zien hoe het anders kan, dat de kwaliteit en ambacht die vroeger de standaard was, niet verloren is gegaan.

Samen is niet alleen

 

Om succesvol te blijven ondernemen, zowel voor Store Du Nord als de zelfstandige makers, is het belangrijk dat er wordt samengewerkt.

Zo durf ik frequent een order te plaatsen bij de merken, ook al is de cashflow niet altijd optimaal. Ik durf dat, omdat ik weet dat er liefhebbers voor zijn en omdat ik op die manier deze makers kan blijven steunen. 

Dit wil ik ook blijven doorzetten, samen met jullie als klanten. Juist daarom ben ik de GoFundMe campagne gestart, omdat ik mijn klanten graag wil blijven verrassen met pareltjes die bijna nergens anders in Nederland (en soms Europa) te krijgen zijn. Want hoe gaaf is het als jij straks in die waanzinnig goed gemaakte jeans loopt van Companion Denim, en dat je weet dat je één van de weinigen in Nederland bent met zo'n jeans? Of dat briljante colbert van Motiv, wat als merk maar een handjevol verkooppunten heeft in de wereld?

Wil je meer lezen over mijn missie en support geven? Bezoek dan de GoFundMe campagne hier!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter