Stress @ Store Du Nord!

Wat een enorme kutweek was het ineens!

Man, man, man... de afgelopen week ging zeker niet van een leien dakje en wat een kopzorgen en stress geeft dat dan ineens!

Als (beginnend) ondernemer is het nooit leuk als je een slechte week of periode hebt, zeker niet als je juist een beetje momentum hebt van de weken ervoor. Je gaat ineens heel erg twijfelen aan alles. Aan jezelf, de collectie, de winkel, de muziek, noem het maar op. Overal zoek je manieren of redenen waarom het niet gaat of hoe het juist beter kan gaan.

Gek is dat toch, of niet? 

Je hebt een goede periode achter de rug maar dan is het éven iets minder en we schieten meteen in de stress. Misschien is het mens eigen maar ik werd er niet zo vrolijk van dat juist dat gevoel mij meester werd.

Daarom ben ik zó verdomde blij dat ik op de laatste dag van de week, zeer vroeg in de ochtend, nieuwe en verhelderende inzichten kreeg.

Mindset + creativiteit = verhelderend

Ik voelde mij die zondagochtend dankbaar. Dankbaar dat ik zo'n waardeloze week aan het draaien was. Niet dat ik het leuk vond, maar juist omdat ik vrij snel na de opening van Store Du Nord ook de keerzijde te zien kreeg. 

Wanneer je net open bent en het gaat elke week goed en steeds beter, dan heb je meteen het gevoel van 'zo, ik dit concept gewoon echt heel sterk neergezet en dit wordt een succes!'.

Een gevoel van gemakzucht dreigt te ontstaan dan, één van de grootste valkuilen waar een ondernemer in terecht kan komen. 

Ik was blij, hoe tegenstrijdig het ook klinkt. De tegenvallende omzet liet me nadenken, liet me visualiseren. Niet over allerlei redenen waarom het niet lukt maar om na te gaan denken over waar de kansen wél in liggen. Welke 'vibe' is nodig om mijn passie en mijn verhaal te kunnen laten ervaren door de klant? Welke reis wil ik die jij, als klant, meemaakt in mijn winkel? 

Hoe meer ik mijn mindset naar het positieve bewoog, hoe creatiever mijn geest werd en hoe meer verheldering er ontstond in mijn troebele gedachtengang. Ik ging mijn winkel anders zien, een nieuwe energie die mij inzichten gaf in hoe ik de collectie wil presenteren en het verhaal achter de merken wil vertellen. 

En juist dát was even hard nodig, die positieve energie en juiste mindset om alles in een ander daglicht te plaatsen. Ondernemen is een kunst en zeker ook een risico maar vaak ben je zelf het grootste obstakel, vooral wanneer het je niet lukt om de nieuwe kansen te zien. Elk nadeel heeft z'n voordeel, zoals Cruyff altijd zei, en dat is met ondernemen net zo!

Een slechte week of maand? Fuck it! 52 weken, 12 maanden, dat is je jaar. Wat gaat wel goed? Waar zie je kansen in? Waar krijg je energie van? Waarom doe je wat je doet? 

Het lukt niet!!! Ja maar wat nou als het wel lukt? Wanneer je je ogen sluit en je laat je creativiteit de vrije loop gaan, wat zie je dan? Wat hoor je? Put energie en kracht uit je mindset en creatieve geest, het werkt zó verdomd verhelderend!

Wat lekker zeg, zo'n kutweek!

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter