Met Optimisme Op Weg

De mensen die mij kennen weten dat ik een fervent aanhanger ben van Simon Sinek, de spreker en schrijver van boeken als Start With Why, Leaders Eat Last en The Infinite Game. Sinek wordt gezien als een visionaire denker met een zeldzaam en bijzonder intellect. Hij legt in eenvoudige taal uit waarom bepaalde bedrijven en leiders juist zo succesvol zijn, hoe vooral passie, transparantie en optimisme de ultieme drijfveren zijn om duurzaam succes te realiseren en hoe we samen beter kunnen groeien. Het is bijna onmogelijk om zijn boeken, speeches en theorieën als "het zal wel" te bestempelen, iets wat men snel vindt als er weer eens een "self proclaimed" goeroe opstaat die ons gaat uitleggen hoe het in elkaar zit. Simon Sinek is echt een aanrader voor iedereen die er interesse in heeft en andere inzichten graag leest en hoort.

Tot zover mijn ode aan Sinek, want graag wil ik hier een nieuw hoofdstuk in de reis van Store Du Nord delen met je. Al hangt dat wel samen met de visies van Sinek...

Obstakels zijn kansen voor optimisme

Ik geloof er heel erg in dat je zelf verantwoordelijk bent voor je kansen in het leven. Uiteraard ben je vaak afhankelijk van bepaalde factoren maar wanneer je positieve mindset overheerst en al je handelen gericht is op het realiseren van je doelen, dan is succes nooit ver weg.

Zelf heb ik dit meermaals mogen ondervinden in mijn leven, desondanks dat ik soms enorme obstakels heb moeten overwinnen. Sterker nog, op het moment dat ik dit schrijf zit ik in één van de zwaarste periodes van de recente jaren.

De pandemie en lockdown die een zware tol eisen mentaal, zoals bij iedereen. Ruim 9 maanden inmiddels zonder overheidssteun, weinig coulance bij de verhuurder en collecties voor het nieuwe seizoen die eraan komen maar waar onvoldoende liquide middelen voor zijn. Obstakels die enorm vervelend zijn, veel stress geven en waar 1-2-3 niet een oplossing voor is.

Toch is er reden voor optimisme.

  1. Begin Januari is er begonnen met een fijne verbouwing aan Store Du Nord, om nóg beter de juiste sfeer te krijgen in mijn 'home away from home'. Dit heb ik samen met vrienden kunnen oppakken, iets waar ik erg dankbaar voor ben;
  2. Ik heb meer 'nee' leren zeggen tegen merken die óf bij Store Du Nord willen liggen, óf die desondanks tegenvallende verkoopcijfers alsnog willen dat je nieuwe collecties inkoopt. Nee zeggen is niet altijd makkelijk, maar het geeft wel een stuk meer rust in deze zware tijden;
  3. Het besef dat je al 9 maanden knokt en linksom of rechtsom overleeft, dat besef is heel veel waard. Het laat mij inzien dat ook deze laatste horde genomen kan worden;
  4. Er is daadwerkelijk licht aan de tunnel. De kans is immers groter dat er dit voorjaar meer mogelijk is, dan minder mogelijk. Dat perspectief geeft vertrouwen en dus ook rust.

De obstakels zijn duidelijk aanwezig maar de kansen ook. De uitdaging ligt er dan meer in dat je wilt voorkomen dat je voor de finish toch afhaakt.

Wilskracht en veerkracht

Tijdens deze pandemie heb ik vooral geleerd dat ik niet uit angst bepaalde ingrepen moet doen. Iedereen stresst om de cashflow, wat ontzetten begrijpelijk is natuurlijk, maar het is wel een enorme valkuil ook. Voor retailers is het zeer verleidelijk om massaal uitverkoop te doen om iets van omzet te genereren. Dat snap ik heel goed, maar het is en blijft een 'race to the bottom' die je nooit gaat winnen. Uiteindelijk verlies je veel, met name marge en geloofwaardigheid.

Ook ik ben regelmatig in de verleiding gekomen om af te prijzen, maar vanuit wilskracht en de theorieën van Simon Sinek heb ik mijzelf wel kunnen tegenhouden. Ik geloof er ook niet echt in dat je ineens aanzienlijk meer gaat verkopen als je uitverkoop doet. In het geval van Store Du Nord heb ik een hele trouwe klantenkring, waar ik heel dankbaar voor ben, die niet gevoelig is voor kortingen. Sterker nog, de meesten haken af als er hoge kortingen zijn. Een aankoop moet een toegevoegde waarde zijn, niet slechts een toevoeging. 
Het gevoel dat ik zou creëeren bij mijn klanten door aan het einde van het seizoen alsnog massaal af te prijzen op collecties waar zij de originele prijs voor hebben betaald, dat gevoel zou zeer ongemakkelijk zijn. Persoonlijk zou ik mij genaaid voelen dan, en dat is niet hoe je met je klanten hoort om te gaan.

Dat voorkomen zit heel erg in wilskracht maar ook zeker in veerkracht. Door vertrouwen te houden in mijn concept, geloof te houden in mijn visie en continue te beseffen dat er straks weer heel veel mogelijk is voor iedereen, die factoren sterken mijn veerkracht.
Ik ben enorm optimistisch over de periode die volgt na de lockdown, en dat sterkt mijn gedachtegang over waarom ik geen extreme noodgrepen wil doen.

Alleen door wilskracht en veerkracht zal het lukken om nóg meer loyale klanten aan te trekken, klanten die geloven waar ik in geloof. Er is een passage uit het boek Start With Why van Simon Sinek, die heel krachtig omschrijft waar ik naartoe werk met mijn bedrijf:

“People don’t buy what you do, they buy why you do it. If you talk about what you believe, you will attract those who believe what you believe.”

Ik geloof hier heilig in en dit vormt ook enorm de kern van waarom ik onderneem zoals ik onderneem.

Wat zou Store Du Nord zijn, en wie zou ik zijn, als ik niet zou weten waarom ik doe wat ik doe?

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter