De weg vooruit

Jij en ik zitten in hetzelfde schuitje. We willen allebei vooruit in deze uitdagende tijden. Voor ons ligt een weg met obstakels, een uitzicht dat belemmerd wordt door mist. We weten niet zo heel goed waar we heen gaan maar zowel jij als ik weet, er is maar een weg en die is vooruit.

De beproeving van het heden

Normaliter zou ik een blog wijden aan de bijzondere, nieuwe merken die ik dit seizoen heb. Of iets over speciale, handgemaakte collecties. Dat was deze week ook mijn plan echter, met de zoveelste uitdaging in het Covid19 tijdperk, doet het mij goed om even lekker van me af te schrijven, zaken in perspectief te zetten en ook zelf perspectief te geven naar wie het horen en lezen wilt.

Hoe pijnlijk het ook is om wederom met diverse maatregelen geconfronteerd te worden, en hoezeer ik ook meeleef met alle ondernemers en iedereen in de maatschappij, vind ik het zelf belangrijk om te beseffen dat ook deze periode voorbij gaat en uiteindelijk positiever zal uitpakken.

Ik zie de nieuwe semi-lockdown daarom ook als een beproeving, als een obstakel op de weg vooruit als ondernemer maar vooral als mens. Het gehele concept van Du Nord is gebaseerd op de gedachte dat alles in het leven een beproeving zal zijn, en dat je de vele obstakels van het leven dient te trotseren vanuit wilskracht, daadkracht en positiviteit. Alleen op die wijze kan je je eigen berg beklimmen. 

Uiteraard is dit geen appeltje-eitje, echter ben ik wel van mening dat veel van de beproevingen in het leven uiteindelijk enkel en alleen door je eigen mindset overwonnen kunnen worden.

We leven in het heden en daarom is het soms heel moeilijk om perspectieven te zien. De toekomst bestaat namelijk nog niet maar wordt wel beïnvloedt door al ons handelen in het nu. Daarom heb ik ook met verbazing gekeken naar het gedrag van veel mensen de afgelopen periode, diezelfde mensen die nu niet begrijpen dat er hardere maatregelen zijn getroffen. Maatregelen die iedereen hard raken, met name mentaal.

De weg vooruit

In alle eerlijkheid, ik liep behoorlijk te vloeken de afgelopen tijd. Als ondernemer in deze tijden is het al erg zwaar maar waren er toch redelijk wat lichtpuntjes ontstaan dankzij de waardering van klanten voor het concept van Store Du Nord. 
Uiteraard was, en is, het een hoop balletjes in de lucht houden maar de horizon zag er betoverend uit en de mindset bleef positief.

Dan komt er nu een nieuwe tik, voor iedereen. Een tik die vooral mentaal weer een hoop impact zal hebben, dus hoe ga ik als ondernemer daar dan mee om?

De laatste 2, 3 jaar heb ik mijzelf aangeleerd om structureel te mediteren. Gewoon even een moment voor mijzelf, vroeg in de ochtend en laat in de avond. Ik merk dat deze gewoonte mij heel erg helpt in een ontspannen geest bewaren en de weg vooruit te kunnen blijven zien.

De vele paniekreacties, complottheorieën en tegen de stroom ingaan, ik weet dat dat nooit zal helpen om met vertrouwen in deze situatie te handelen. Persoonlijk begrijp ik ook niet dat sommige mensen zich door dit soort gedachten laten beïnvloeden of leiden. Wanneer alles vanuit een negatief, wantrouwend perspectief wordt gezien dan zal juist alles dat op je pad komt ook negatief zijn.
Laten we dat dan maar niet doen...

Ik kies er elke dag bewust voor om positief te zijn, en vooral te blijven. Dit lukt alleen wanneer ik leef vanuit vertrouwen, positiviteit en perspectief scheppen.

Ik geloof er in dat er straks weer een betere periode komt voor ons allemaal. Ik geloof er in dat de intentie van de persoon tegenover mij positief is, dat jij en ik samen vooruit willen desondanks de obstakels die we nu tegenkomen. Juist door vanuit die positieve mindset te denken, doen en handelen creëer ik mijn eigen perspectief.

Ik zie het heden namelijk als zeer rooskleurig omdat ik besef dat enkel met een positief bewustzijn een positieve omgeving kan ontstaan en bestaan.

Is het makkelijk? Zeker niet.
Heeft mijn onderneming het zwaar? Zeker.
Ga ik daarover lopen janken? Absoluut niet.

Ik geloof namelijk niet dat de behoefte naar een goed gesprek verdwenen is. Sociaal en mentaal zijn er obstakels maar het goede gesprek in de winkel is er nog steeds. Sterker nog, het meerendeel van de bezoekers geniet juist van een moment als dit. 
Zo geloof ik ook niet dat er minder behoefte is om te consumeren. Ik geloof er juist in dat er meer behoefte is om verstandiger te consumeren. Dat men niet meer lukraak kleding koopt maar bewuster is van goed gemaakte, duurzame kleding en bereid is om hierin te investeren.

Door deze mindset vast te houden, door de kansen te zien die er wel zeker zijn en deze ook te benutten, schep ik mijn eigen perspectief. 
Er is een weg vooruit en hoe je die bewandelt is grotendeels afhankelijk van hoe jij ermee omgaat.

Ik geloof dat jij en ik samen de weg vooruit zien en bewandelen. Dat we deze periode positief overleven en er sterker uitkomen, door ons gedrag en ons bewustzijn.

Samen perspectief

Samen is niet alleen, een beetje cliché maar in deze tijden is dit eigenlijk wel fijn. Misschien is het voor jou nu even zwaarder dan voor mij, dat zou goed kunnen. Wellicht sta jij er net zo positief in, of zelfs positiever!

Ik zou het graag horen en ik werk er ook naartoe om een sociaal samenzijn in te richten bij Store Du Nord dat mensen de ruimte geeft om een goed gesprek te voeren, enige luchtigheid te herontdekken in het dagelijks leven en om samen de weg vooruit te behandelen.
Het is mijn doel om dit voor het einde van 2020 te kunnen faciliteren en te introduceren, ook weer een stukje perspectief voor jou en mij.

Heb je bepaalde gedachten die je wilt delen? Je mening ventileren, of gewoon even je hart luchten over van alles en nog wat? Laten we dat dan maar gewoon doen!

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter